..................

trying 2bsimsucb4

Tuesday, April 18, 2017

Bosan

Ada orang bila bosan dia main game...
Ada orang bila bosan dia tido...
Ada orang bila bosan dia main game lagi...
Ada orang bila bosan dia main game lagi dan lagi...
Ada orang bila bosan dia main game lagi dan lagi dan lagi dan lagi tanpa henti hingga terlelap dan bangun main game lagi dan lagi dan lagi dan lagi dan lagi mungkin sampai mati!

Aku bila bosan mungkin tido, mungkin main game, mungkin kemas rumah, mungkin lipat kain, mungkin buat kek, mungkin buat coklat berkekacang, mungkin upload post pasal bisnes kat FB, mungkin gi dok kat depan tengok tv, mungkin tengok criminal minds kat KODI, mungkin goreng Samosa Opah, mungkin buat air jus dari puri buah2an, mungkin cuci bilik air, mungkin sapu sampah dan aku memang tengah sangat bosan sebab aku boleh up post ni kat blog!!! 

Banyak juga sebenarnya yang boleh dibuat bila bosan... tambahan pulak ada banyak sebenarnya benda, perkara dan mereka di sekeliling kita.

Tapi kenapa ada orang hanya meilih satu perkara sahaja untuk dibuat tanpa mengira keadaan...nak makan, nak tidur, nak bawak kereta, nak menumpang kereta, nak shopping, nak berlibur di petang hari, nak naik lif, nak berak...hanya boleh main game ke?

bosan gile kut!!!

Friday, February 24, 2017

What a waste!

After all these years... Still...
What a waste!!

Sunday, January 15, 2017

Mati vs Hidup

Bila semasa hidup asyik mengadap benda mati... Kami yang hidup ni terasa seolah dah mati.
Adakah tatkala kami sudah mati, mahu meraung agar kami hidup kembali?
Tiada maknanya kehidupan kami ini, cuma mungkin dengan kematian baru kesedaran itu muncul.
Tapi, ia bakal menjadi jalan pengajaran yang susah.
It's your choice.

Monday, December 19, 2016

Rindu

Kadang tak sedar airmata mengalir... Sembab mata dah tiada beza...
Makin hari makin sayu...
Makin sebak dan sesak nafas ini merindu.
Menyesali perkara yang tak mungkin dapat diputar kembali.
Menangisi pemergian yang mendadak, tanpa pesan, tanpa sebab...
Menjauhi seakan benci...
Berpaling seolah tiada lagi rasa di hati.
Sedih dan gundah gulana.

Jika begini rasa kehilangan, aku harap tidak memiliki...
Jika begini rasa dikhianati, aku harap tidak mengenali...
Jika begini rasa dibenci, aku harap tidak pernah menyayangi.

Semoga gelita hati ini kian terang...
Semoga kesakitan hati ini kian pulih...

Berikan aku kekuatan... Agar aku mampu bangkit.
Berikan aku keyakinan... Agar aku mampu melangkah.
Berikan aku ketabahan... Agar aku mampu menolak emosi.
Berikan aku kesabaran... Agar aku mampu tersenyum lagi.

Kali ini paling sakit...
Kali ini paling perit...
Kali ini paling Sedih...
Kali ini paling pedih...

Aku sudah rebah tersembam ke bumi. Sedang cuba untuk bangkit bertongkat dagu.

Hampir saja aku mengalah, menyerahkan semua... Namun, kasihNya masih ada.
Dia alihkan pandangan ke luasnya alam... Buat aku sedar masih ada yang berpaut pada ku, makanya aku perlu bertahan. Aku perlu untuk bangun... Walau pun kini seinci aku cuba bangkit, seinci juga aku tergelincir dek kenangan. Malah, tika ini... Airmata ini bergenangan dan mengaburi penulisanku.
Tuhan, bantulah aku.

Saturday, December 17, 2016

Curi

Atas apa juga alasan, yang salah tetap salah. Yang haram tetap haram.
Mencuri adalah salah, biar pun niatnya murni. Kenapa perlu pilih nak mencuri? Kenapa nak juga buat perkara yang salah? Kurang pelajaran? Itu adalah pengetahuan am kut?! Mencuri dosa. Semua mak mesti pernah beritahu kat anak bahawa mencuri berdosa, nanti kena potong tangan! Kalau budak hingusan yang mencuri mungkin masih boleh diberi muka, hukumlah sikit. Tapi ni bila dah tua bangka, nak mampus... Masuk bilik orang, selongkar laci dan curi duit RM200... Apa agaknya yang ada dalam kepala otak si tua bangka tu ek? Adehlaaaaa... Solat tonggang tonggek, kupiah atas kepala 25jam pun tak menjamin hati tu bersih! Nak nak duit banyak diperabih ke judi, tengok nombor 27jam!
Mujurlah orang tua... Kalau tidak, entahlah...
Jangan jangan... Duit yang selama ni asik hilang je, adalah angkara si tua bangka tu!

Tuesday, November 15, 2016

JT HODGES - MY SIDE OF THE STORY

A cold wind blows, I am shivering
My body aches, as my heart is breaking
Why is life making me hollow
Why is happiness casting me in the shadows
In the shadows

Hold on, don't turn and walk away
Save me
And I cried these words but nobody came

I'm all alone, running scared
Losing my way in the dark
I tried to get up, stand on a prayer
But I keep crashing down hard

This is my side of the story
Only my side of the story
Nobody cares, nobody's there
No one will hear, my side of the story

Emptiness, it's all around me
I tried to catch my breath
I'm barely surviving
And I can't go on and I come undone
And there's nothing left in me

Hold on, don't turn and walk away
Save me
And I cried these words but nobody came

I'm all alone, running scared
Losing my way in the dark
I tried to get up, stand on a prayer
But I keep crashing down hard

This is my side of the story
Only my burden to bear
Nobody cares, nobody's there
No one will hear

As I fall down
As I fall in

I cried these words but nobody came

I'm all alone, running scared
Losing my way in the dark
I tried to get up, stand on a prayer
But I keep crashing down hard

This is my side of the story
Only my side of the story
My side of the story
Only my burden to bear
But nobody cares, nobody's there
No one will hear
My side of the story

Friday, November 11, 2016

08102016

Muhammad Abas...
Semoga menjadi pelindung dan pembela yang berani buat ibu, abang dan kakak2...
Sayang Kamu!